Йога за начинаещи - курс 30-ми ОКТОМВРИ 2023

КУРС ПО ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ - начало 30-ти ОКТОМВРИ 2023 от 17.45 /Всеки понеделник/

--->   Линк за записване в таблицата

Колко продължава курса? -Курса е с продължителност 5  седмици (5 занимания)

Курса от 5 занимания се провежда 5 поредни седмици (веднъж седмично) и е много съкратен. Подходящ е за заети хора.

Какво се изучава? - Курса е с практическа насоченост. Изучават се основния набор от пози за поддържане на здравето. Базов набор от дихателни техники. Различни видове слънчеви и лунен комплекс. Техники за релаксация. Методиката, която се прилага е уникална и дава сигурни резултати. Базовия, начален курс създава основата, над която да се надграждат знания и умения в науката йога. 

Защо да изучавам йога на курс ? - За хората желаещи да практикуват йога е препоръчително да преминат обучение чрез курс за начинаещи! Преподавам йога вече 14 години и много пъти са идвали курсисти изучавали йога самостоятелно - чрез клипове или от дискове и видео курсове. Техниката на изпълнение често е погрешна и практиката не принася ползите които се очаква!

Какво е необходимо? - Необходимо е спортен екип, който да е удобен и да позволява свобода на движенията. Залата разполага с шалтета, но ако някой желае да ползва собствено шалте - има тази възможност. Практикуваме по чорапи (а не боси както е прието), затова чифт чорапи е част от екипа за практика!

Какво е важно да знам за практиката? - Практиката по йога зарежда с енергия, създава настроение, оптимизъм и лекота, повишава себеоценката и работоспособността, повишава устойчивостта на организма към болест. Ставите стават по-подвижни, мускулите по-здрави и еластични и издражливи. Практиката по-йога не е състезание, затова не измервайте вашите възможности с тези на другите. Не се пренапрягайте и отчитайте възможностите на тялото! Звъна на мобилен телефон нарушава концентрацията на групата, затова мобилния телефон се изключва или му се спира звука! Три часа преди практика не трябва да се консумира храна! Не се практикува първите 2 дни от месечния цикъл при жените. 

Въпроси и дискусии - В преподаването на йога има много школи и подходи на преподаване. Техниките в йога и тяхното изпълнение имат много варианти.  В системата си на преподаване винаги съм се водил от желанието йога практиките да кореспондират с анатомията, физиологията, биомеханиката и теория и методика на спортната тренировка. Когато практикуващите изказват съмнение за това дали дадена техника е коректна - те принасят съмнението си и върху другите курсисти! Нека вашите въпроси бъдат мотивирани от желанието за знания, а не от желанието за утвърждаване на егото! Въпроси могат да бъдат задавани и по време на практика при условията на горното уточнение или в края на практиката!

Цели които курса си поставя - да се усвои един набор от техники и практики които да позволят курсиста грамотно и безопасно да практикува сам вкъщи или безпроблемно да се включи в другите групи в Студио "Йога за всеки"

Каква е цената и начина на заплащане? - Цената е 60 лв. за 5 занимания.  Плащането става в началото на курса.
Изрично подчертавам, че се плаща целия курс при неговото започване. Ако някой желае да се увери в компетентността на преподавателя или в условията, които залата предлга, е необходимо да отдели време преди започване на курса и да посети Зала "Голдън ОМ". 

За справки и записване: 0885509184 - Емил Йончев

 

 

Допълнителна информация